DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Datatilsynet vil genvurdere beskæftigelseslov

KORT NYT16. MAJ 2019 6.12

Datatilsynet gav i januar høringssvar på de dele af en lov på beskæftigelsesområdet, som vedrørte personfølsomme oplysninger. Men tilsynet blev ikke præsenteret for alle relevante dele vedrørende emnet, så nu vil det se på sagen igen. Loven giver blandt andet jobcentre lov til at samkøre ledige borgeres informationer, og det kan være i problematisk for privatlivets fred.

Det var Styrelsen for arbejdsmarked og rekruttering, STAR, der anmodede om tilsynets udtalelse om loven, der blandt andet vedrører aktiv beskæftigelsesindsats. STAR fremsendte derefter godt 1.000 siders materiale, men det kunne tilsynet ikke nå indenfor den givne tidsramme, så derfor anmodede det om kun at se den del, som vedrørte personfølgsomme oplysninger.

Nu er det imidlertid kommet frem, at der er flere dele af loven, der kan vedrøre behandling af personfølsomme oplysninger, så nu vil tilsynet se på lovforslaget og loven igen, fortæller direktør Cristina Angela Gulisano, og hun er ærgerlig over, at tilsynet ikke i første omgang blev gjort opmærksom på alle de relevante dele af lovforslaget.

ibs