DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Data fra Hjælpemiddelbasen bliver gratis

KORT NYT31. JUL 2018 7.55

Regeringen og KL har besluttet, at det fra 1. september skal være slut med at betale for data fra Hjælpemiddelbasen, også kendt som HMI-basen. Derfor bliver den data, der tidligere har været omfattet af en betalingsordning, nu gratis at tilgå for borgere, kommuner og virksomheder. Der sker som et led i aftalen om kommunernes økonomi for 2019,  og fremover finansieres Hjælpemiddelbasen ved at kommunernes bloktilskud reduceres årligt med 3,2 mio. kr.

Hjælpemiddelbasen indeholder oplysninger om mere end 68.000 hjælpemidler og ca. 1.150 forhandlere af hjælpemidler. Der er bl.a. beskrivelser af hjælpemidlerne, oplysninger om produkternes tekniske specifikationer, prøvningsoplysninger, priser og kontaktoplysninger til forhandlerne.

Alle, herunder borgere, har hele tiden kunnet søge frit i databasen. Herudover har kommuner mod betaling kunnet abonnere på filer med data fra basen. Filerne har kommunerne bl.a. kunnet bruge som et administrativt værktøj i deres eget arbejde på hjælpemiddelområdet, fx som basis for lagerstyring på hjælpemiddeldepoter og i andre sammenhænge, hvor der kan være behov for et lokalt overblik over typer af hjælpemidler. Og det er altså disse datafiler, der nu bliver frit tilgængelige for alle interesserede. Der er ikke tale om data om fx brugernes søgninger.

  1. rp