DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Danske ældre er mest digitale i EU

Den danske befolkning i aldersgruppen 65-74 år er de mest digitale i EU, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Inden for de seneste tre måneder har 92 pct. af den danske befolkning i aldersgruppen 65-74 år brugt internettet. Dermed er de danske ældre de mest digitale i EU. EU-gennemsnittet ligger på 56 pct. for de 28 lande.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik, der også viser, at bare hver 16. i samme aldersgruppe aldrig har brugt internettet. I Grækenland gælder det tre ud af fire. Udviklingen i Danmark har været markant de sidste ti år, hvor andelen, der aldrig har brugt internettet, er faldet fra 44 pct. til seks, mens 52 pct. havde brugt internettet inden for tre måneder for ti år siden. 

Udviklingen i de danske ældres brug følger også tendensen til, at blandt andre kommuner i stigende grad sender informationer med digital post, gennemfører lægekonsultationer over skype eller rykker hjemmetræning over på iPad'en. 

Den ældre befolkningsgruppe er særligt gode til email og netbank og ligger foran resten af EU, oplyser Danmarks Statistik. I toppen ligger også Holland, Sverige, Luxembourg og Storbritannien.

Tallene gælder 65-74-årige, da det er den aldersgruppe, der findes sammenlignelige tal for på tværs af EU-landene.

ibs

Find flere tal hos Danmarks Statistik.