DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Cpr-numre på politikere og PET-ansatte hacket

KORT NYT1. NOV 2016 7.30

To hackere fik adgang til både politikere og PET-ansattes personfølsomme oplysninger i større hackersag. Det fremgår af en korrespondance i et hemmeligt internetforum, der bliver læst op i Københavns Byret mandag. Anklagemyndigheden er af den overbevisning, at mændene muligvis er en del af hackergruppen Anonymous. 

Ud over at hacke både SF, Radikale Venstre, Rigsarkivet og offentliggøre 91 politikeres cpr-numre skal de ifølge anklagemyndigheden have været med til at hacke Frimurerlogen i 2012. Dengang offentliggjorde hackerne identiteten på nogle af logens medlemmer.

De to mænd på henholdsvis 23 og 32 år er samlet set tiltalt for 30 forhold af hacking og brud på persondataloven. Lækket af de 91 politikeres oplysninger blev under retsmødet betegnet som en hævnaktion, der kom i kølvandet på en lov om Center for Cyberkriminalitet. Loven blev nemlig vedtaget af de 91 politikere, der fik offentliggjort deres cpr-numre. Begge nægter sig skyldige og har endnu ikke ønsket at udtale sig i sagen. Der ventes dom i sagen 24. november.

Ritzau