DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Corona-app skal bygges på Google og Apples teknologi

Ny app til smitteopsporing vil bruge ny teknologi til at lagre data og opspore smittekæder i Danmark.
14. MAJ 2020 13.29
TEMA: Corona

Ny app, der skal hjælpe med at opspore smittekæder i Danmark, vil bruge ny teknologi fra Apple og Google. Det skriver Fagbladet 3F.

Dermed skifter myndighederne kurs og går væk fra den hidtige 'centrale' løsning, hvor myndighederne ville indsamle og lagre brugernes data. I stedet skal det nu lagres på brugernes egne telefoner. 

Ældre- og Sundhedsminister Magnus Heunicke kunne i går løfte sløret for det i Folketingssalen, da han blev udspurgt om smitteapp’en af SF’s Karina Lorentzen Dehnhardt.

- Det er selvfølgelig frivilligt fra borgerne at hente appen, og det er en helt afgørende forudsætning, at appen kan understøtte smitteopsporing på effektiv og sikker vis – og at den lever op til krav om privacy og beskyttelse af vores allesammens privatliv, siger Ældre- og Sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Ny løsning er mere effektiv

Hidtil har den nye app mødt kritik af en række IT-eksperter, der kritiserede regeringen for at benytte en såkaldt ‘central’ løsning, når data fra appen skulle lagres. En central løsning betyder, at en offentlig myndighed skulle samle og behandle data. Denne løsning er indtil videre set i blandt andet Kina.

Ved en decentral løsning vil data blive lagret på brugernes egne telefoner. Den nye teknologi fra techgiganterne er baseret på en decentral løsning.

- Eksperterne i det her vurderer, at decentral opbevaring af data er udtryk for ‘best practice’ i forhold til privacy by design, og at teknologien fra Apple og Google vil være mest effektiv i forhold til smitteopsporing, siger Ældre- og Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) i et svar i Folketingssalen.

Det er det danske selskab Netcompany, der har til opgave at udvikle appen.

jeg