DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bogføringssystem lærer af sin egen opgavehåndtering

KMD-løsning med kunstig intelligens og machine learning.
14. MAJ 2019 15.38

HORSENS: Kunstig intelligens og machine learning er ingedienser i et system til kontering, bogføring og betaling af fakturaer, som Horsens Kommune som den første i landet er i gang med at teste. Systemet er udviklet af KMD sammen med Horsens og fire andre kommuner.

I Horsens Kommune drejer det sig om cirka 70.000 fakturaer på max 2.000 kr. Da det tager cirka fem minutter at håndtere hver faktura, har kommunen store forventninger til både at spare tid og penge på det nye system, som løbende lærer af sin egen opgaveløsning.

Regnskabschef Niels Ravn understreger, at der er stort fokus på at skabe et sikkert system. Når en faktura ryger til bogføring, skal den opfylde regler om beløbsgrænse samt leverandør- og konteringshistorik. Er der rødt lys på bare ét trin i processen, vil fakturaen automatisk blive sendt til manuel behandling.

Ifølge KMD vil systemet kunne håndtere over 80 pct. af alle fakturaer automatisk. Det frigiver tid til at håndtere de resterende 20 pct. KMD anslår at en gennemsnitskommune med 100.000 årlige fakturaer vil have et effektviseringspotentiale på flere årsværk.

mk