DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Billig jord skal give bedre mobildækning på Fyn

KORT NYT14. AUG 2015 9.41

Ni fynske kommuner går nu sammen om at gøre det mere attraktivt for teleselskaberne at købe jord til opsætning af mobilmaster. Tidligere har de enkelte kommuner afgjort, hvor mobilmasterne må sættes op, og hvad jorden skal koste for teleselskaberne. Men nu vil man i stedet indføre ens sagsbehandling og prissætning, oplyser DR Fyn. Teleselskaberne oplever, at kommunerne i en del tilfælde kræver en for høj pris for den jord, masterne skal stå på. Derfor er en del af de fynske kommuners plan, at teleselskaberne altid kan købe jorden til markedsprisen.

- Det betyder, at teleselskaberne ved, hvad de har med at gøre på Fyn. Det fjerner deres usikkerhed, og det hjælper os, siger Christian Thygesen (V), borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Nogle områder af Danmark har så dårlig telefonforbindelse, at folk ikke engang kan få forbindelse til Alarmcentralen fra deres mobiltelefoner. Det får potentielle tilflyttere og erhvervsdrivende til at vælge områderne fra. Det er ikke kun et problem for de fynske lokalpolitikere. I både Nordjylland og på Sjælland er regionerne ligesom kommunerne på Fyn i gang med at undersøge, hvad de kan gøre for at få mobilhullerne lukket. 

Ritzau