DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Biblioteker opruster sikkerhed efter hackerangreb

16 mennesker fik stjålet koder og tømt bankkonti af to hackere på biblioteket.

16 biblioteker, 15 mennesker og 8 mio. kr. En sag om databedrageri fra bibliotekscomputere kostede i går to brødre en fængselsdom, oplyser DR Syd. De havde installeret keylogger på bibliotekscomputere over hele landet. Keylogger er et spionprogram, der registrerer alle indtastninger på tastaturet og gemmer det på en USB stick. Så kan tyvene få adgang til alle de koder, du har brugt på computeren.

Siden datatyveriet har flere biblioteker opgraderet deres sikkerhed. På Haderslev Biblioteker har de spærret alle USB indgange og laver hver morgen sikkerhedstjek af computerne.

Hos Aalborg Bibliotekerne har de installeret software, der sletter alle oplysninger fra computeren, når man slukker eller genstarter den. På Fyn laver de også sikkerhedstjek af computerne og oplyser brugerne om deres sikkerhed ved brug af de offentlige PC'er.

Per Månson var bibliotekschef på Haderslev Bibliotek, da bedragerierne fandt sted. I dag er han seniorkonsulent ved Haderslev Bibliotekerne og ser på sagen som rigtig ærgerlig.

- Det er vores ansvar, og vi skal være så skarpe som muligt for at undgå, at det sker. Vi er den offentlige institution, der har stillet PC'erne til rådighed, og derfor hviler ansvaret først og fremmest på os, erkender han overfor DR Syd.

De to mænd blev i går idømt både fængsel og et fælles erstatningskrav på 600.000 kr. Den ældste bror har samtidig et særskilt erstatningskrav i millionklassen, der skal betales tilbage til adskillige banker.

ka