DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Besked i e-Boks er nok, intet krav om fysisk brev

Ingen vej udenom at tjekke e-Boks. Ombuds­manden giver styrelse ret i sag hvor 90-årig bilejer ikke opdagede indkaldelser og bøder
22. AUG 2016 10.09

Det kan blive dyrt for en 90-årig mand, at han i længere tid ikke tjekkede sin e-Boks. Manden nåede at modtage en synsindkaldelse, en påmindelse og to bødeforlæg på 2.000 kr., før han, efter at have modtaget et fysisk brev fra Trafik- og Byggestyrelsen, endelig fik synet sin bil.

Sagen viser, at når en myndighed har sendt et brev med Digital Post, er den ikke forpligtet til også at sende det som fysisk post.

- Jeg kan godt forstå, hvis mange – måske bl.a. ældre borgere – kan have svært ved at vænne sig til at tjekke e-Boks på samme måde, som de tømmer postkassen. Men lovgivningen er klar, og den pålægger borgerne ansvaret for og risikoen ved ikke at holde øje med digital post, siger ombudsmand Jørgen Steen Sørensen. Han håber derfor, at sagen kan tjene som en påmindelse, der kan forhindre, at andre havner i samme situation som den 90-årige bilejer.

En partsrepræsentant for den 90-årige mand bad Trafik- og Byggestyrelsen om at annullere bøderne med henvisning til, at styrelsen ikke havde overholdt god forvaltningsskik. Det afslog styrelsen. Partsrepræsentanten mente, at styrelsen burde have tjekket, om manden havde åbnet sin e-Boks, og at styrelsen burde have sendt ham et fysisk brev før den første bøde. Det var ombudsmanden ikke enig i.

ka