DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Bedre mobildækning i hele Region Sjælland

KORT NYT11. FEB 2016 9.02

SJÆLLAND: Region Sjælland og de 17 kommuner i regionen har sammen med Teleindustrien og Dansk Energi lavet fælles spilleregler for etablering af den digitale infrastruktur. Det skal sikre 800.000 borgere og 20.000 virksomheder lynhurtigt internet og mobildækning i 2020, hvor 800.000 borgere og 20.000 virksomheder skal have internet med 100 megabit/s download og 30 megabit/s upload og mobildækning alle steder i Region Sjælland.

Retningslinjerne handler blandt andet om, at mobilmaster skal være gittermaster, der gør det nemmere for udbydere at sætte antenner op, servicere dem og koble andre teleselskaber på, ligesom det er en billigere løsning end rørmaster. I dag er kravene forskellige fra mast til mast, alt efter hvilken kommune de er placeret i. Med et fælles fodslag for den digitale infrastruktur bliver reglerne de samme i hele regionen, uanset hvilken kommune udbyderne henvender sig hos.

- Det gør det mere enkelt for virksomhederne at stille mobilmaster op og grave kabler ned, når de ved, hvilke krav de skal leve op til. Det er en forudsætning for at få bedre dækning, siger regionsrådsformand Jens Stenbæk (V).

pv