DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Foto: Niels Hougaard (Polfoto)

Atea politianmelder læk af forretningshemmeligheder

Politianmeldelse mod tidligere salgsdirektør i udløber af it-bestikkelsessagen

It-virksomheden Atea har politianmeldt en tidligere salgsdirektør for i stor skala at have indsamlet og videregivet interne Atea-dokumenter med forretnings­hemmeligheder til virksomheden 3A-it.

Anmeldelsen kommer som en udløber af den bestikkelsessag, der omfatter begge de to nævnte it-firmaer, og som i forvejen har tråde til ansatte i Region Sjælland, i Kriminalforsorgen og i Rigspolitiet. Anmeldelsen knytter sig til en meget omtalt Dubai-tur i 2014, hvis formål Atea nu vurderer var at flytte kunder fra Atea til 3A-it.

Med anmeldelsen ønsker Atea, at det kommer til at indgå i Bagmandspolitiets undersøgelser, om Atea har været udsat for strafbare overtrædelser af markedsføringsloven.

- Gennem de seneste måneder har vi gennemført omfattende interne undersøgelser. Disse har afdækket forhold, som vi vurderer udgør grove overtrædelser af markedsføringsloven, og derfor beder vi Bagmandspolitiet undersøge det nærmere. Vi mener at kunne bevise, at der ulovligt er indhentet og videreformidlet forretningshemmeligheder i stor skala, siger koncernchef Steinar Sønsteby, Atea ASA.

Den anmeldte person er en af fire stiftere af 3A-it, hvor han er medejer og direktør. Han er anmeldt for overtrædelse af markedsføringslovens paragraf 19 stk. 1 og 2, mens 3A-it er anmeldt for overtrædelse af paragraf 19 stk. 5.

Bagmandspolitiet ind i sagen
Bagmandspolitiet bekræfter over for Ritzau, at man har indledt en efterforskning om misbrug af fortrolige virksomhedsoplysninger i Atea.

- Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse om muligt misbrug af følsomme virksomhedsoplysninger, fortæller statsadvokat Morten Niels Jakobsen, der er chef i Bagmandspolitiet.

Ifølge ham anser Bagmandspolitiet anmeldelsen for alvorlig, og derfor har man nu iværksat en efterforskning af sagen.

- For en erhvervsvirksomhed kan misbrug af følsomme virksomhedsoplysninger være ganske skadeligt, og det er derfor vigtigt, at vi her i Bagmandspolitiet meget grundigt undersøger, om der er grundlag for at drage nogen til straffeansvar, siger han.

Atea har oplyst, at anmeldelsen drejer sig om en overtrædelse af bestemmelserne i markedsføringslovens paragraf 19. Den bestemmelse dækker over den type forseelser, som populært kaldes for industrispionage. Under særligt skærpende omstændigheden kan sådanne lovovertrædelser straffes efter en bestemmelse i straffeloven. I så fald stiger strafferammen fra fængsel i halvandet år til fængsel i seks år.

Atea holder pressemøde om affæren senere i dag.

mk