DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

App skal hjælpe diabetikere i Aabenraa

KORT NYT13. JAN 2017 9.05

AABENRAA: Borgere med diabetes 2 bosat i Aabenraa Kommune kan nu få gratis hjælp til en sundere livsstil og til at håndtere sygdommen med den såkaldte Liva-platform, der kan installeres på en smartphone, tablet eller computer.

Med app'en kan brugerne registrere deres kost- og motionsvaner, der tilsammen kan gøre en forskel i forhold til at breme sygdommen. Brugerne vil med platformen også kunne få gratis råd og vejledning, da man kan kommunikere direkte med en personlig vejleder fra kommunens sundhedscenter via app'en. Den personlige vejledning kan fx være med en fysioterapeut, sygeplejerske eller en klinisk diætist. 

 - Vi forventer os meget af denne løsning, og den feedback vi har fået fra de borgere, der har testet Liva, er rigtig god. I perioder kan det være svært at fastholde motivationen for at bevæge sig og spise sundere. Med den nye teknologi kan vi vejlede skræddersyet til den enkelte. Samtidig betyder den digitale del af projektet, at vi fremover kan hjælpe mange flere, end vi ellers ville have været i stand til, siger formand for social- og sundhedsudvalget i Aabenraa, Povl Kylling Petersen (S).

 

mfa