DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

App skal gøre hospitalsbyggeri mere overskueligt

KORT NYT13. SEP 2017 12.57

MIDTJYLLAND: Håndværkerne på Region Midtjyllands hospitaler i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive får fremover noget nær røntgensyn. I hvert fald indfører Hospitalsenhed Midt som nogle af de første den såkaldte Augmented Reality-teknologi (AR), så byggefolkene fremover kan se et mix af virkelighed og byggetegninger, alt efter hvad de kigger på med mobiltelefonen, lyder det fra regionen.

Med en app på mobiltelefonen kan håndværkerne se et mix af virkelighed og byggetegninger. Det betyder, at ledninger og rør, som ellers er skjult bag væggen eller over loftet, bliver synlige, uden der først skal bankes hul igennem. Hospitalsenhed Midt har siden 2009 arbejdet målrettet med at digitalisere alle kvadratmeter på hospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive.

- Det er revolutionerende, at teknologien ved, hvor du er, og hvad du ser på. Tid og penge kan blive sparet, og entreprenører kan drage stor fordel i form af kvalitetssikring og montage. Det kan være enormt kompliceret at navigere i alle de mange papirtegninger i byggebranchen – men med AR behøver vi ikke at tænke så meget, men bare kigge, lyder Kasper Haack, der er BIM-specialist i virksomheden Airteam, der lige nu arbejder på hospitalet.

sl