DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Anklager kræver ubetinget fængsel i bestikkelsessag

Tre mænd bør bag tremmer, mener anklageren. Betinget fængsel er ikke nok

Anklager Jørn Thostrup kræver tre mænd idømt ubetingede fængselsdomme i sag om bestikkelse. Straffene til de tre bør ligge mellem 40 dage og fire måneder.

Kravet er blevet fremsat i et retslokale i Glostrup onsdag eftermiddag. Her sidder de tre tiltalt for at have ladet sig bestikke med elektronisk udstyr af ansatte i it-leverandøren Atea. De nægter sig skyldige.

De tre modtog som ansatte ved Københavns Kommune og DSB blandt andet iPhones og iPads fra it-leverandøren. Alle tre sad i stillinger, hvor de stod for indkøb af it-udstyr til deres arbejdsplads.

- Jeg har lagt vægt på sagernes alvorlige karakter. Det rækker langt ud over det udbytte, de har opnået. Det har alvorlige samfundsmæssige konsekvenser, hvis bestikkelse vinder udbredelse, lyder det fra Jørn Thostrup.

'En del af arbejdet'
Den strengeste straf bør ifølge anklageren gives til en tidligere ansat i Københavns Kommune, som havde stor indflydelse på indkøb af it-udstyr til hele kommunen. Han er anklaget for otte gange at have modtaget gaver til en samlet værdi over 40.000 kr., og det bør udløse fire måneders fængsel, mener anklageren.

En anden mand, som har været ansat i DSB, bør straffes med tre måneders fængsel. Han har angiveligt også modtaget en række gaver fra sælgere i Atea, men værdien er noget lavere, under 20.000 kr.

Den sidste af de tre har modtaget en telefon og en iPad. Det bør ifølge anklageren udløse en straf på 40 dages fængsel.

Forsvarer Peter Trudsø understreger, at de tre mænd efter hans opfattelse bør frifindes. De har nemlig slet ikke begået noget ulovligt.

- Det er ansatte, hvis arbejde er at handle med Atea, og det her er foregået som led i deres arbejde, lyder advokatens argument.

Retten har endnu ikke tilkendegivet hvornår der afsiges dom i sagen.

Ritzau