DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Anbragte børn får bærbar computer

KORT NYT22. DEC 2015 9.19

77 plejebørn fra hele landet kan i disse uger se frem til at modtage en ekstraordinær julegave fra Børnenes IT-Fond. For første gang nogensinde uddeler Børnehjælpsdagen nemlig bærbare computere til børn og unge, der bor i familiepleje, oplyser organisationen. Børnehjælpsdagen har siden 2011 uddelt 2707 computere gennem 'Børnenes IT-Fond' fire gange årligt - men udelukkende til anbragte børn på døgninstitution.

- Vi er rigtig glade for, at vi nu også kan styrke plejebørnene og deres adgang til IT. I dag er det jo en forudsætning at have en computer, hvis man skal følge med i skolen. Desværre har langt fra alle anbragte børn, herunder plejebørn, en PC - og det er uheldigt set i forhold til deres læring og almene dannelse, udtaler Børnehjælpsdagens direktør, Ina Thorndahl.

I en undersøgelse fra i år har Børnehjælpsdagen dokumenteret, at særligt de 10-13-årige plejebørn halter bagud i den teknologiske udvikling. På landsplan har 43 pct. i denne aldersgruppe deres egen pc, mens gennemsnitstallet ifølge Gallups Børne- og Ungdomsindex er 63 pct. for børn, der ikke er anbragt uden for hjemmet. Aktuelt er både privatpersoner, virksomheder samt fonde, heriblandt Egmont Fonden og Ole Kirks Fond, med til at finansiere 'Børnenes IT-Fond'.

dc