DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
På Rigshospitalet har man i årevis brugt telemedicin til at diagnosticere patienter på andre hospitaler. Nu bliver metoden taget med ind i hospice-verdenen.
Foto: Morten Juhl, Ritzau Scanpix.

Ærø får Danmarks første telemedicinske hospiceplads

2. november 2018 indvier Region Syddanmark en ny telemedicinsk hospiceplads. Det er Danmarks første, og den ligger på Ærø.
30. OKT 2018 12.31

SYDDANMARK: Som de første i Danmark har Ærø fået en telemedicinsk hospiceplads. Pladsen er en særlig indrettet stue på Sygehusenheden Ærø. Fra stuen er der mulighed for videokontakt med Hospice Sydfyn i Svendborg. Det betyder, at patienten, pårørende og personalet på Ærø kan få rådgivning af og sparring med det specialiserede palliative personale på Hospice Sydfyn i Svendborg.

Her kan både patienter, pårørende og personalet på sygehuset få kontakt til det specialiserede personale på Hospice SydFyn.

- Med en telemedicinsk hospiceplads på Ærø tager vi højde for de lokale forhold og styrker det nære og sammenhængende sundhedsvæsen. Den telemedicinske hospiceplads gør at patienter, der tidligere fravalgte en hospiceplads i Svendborg, nu kan få bedre og mere hjælp tæt på deres hjem. Det glæder mig derfor, at vi sammen med Ærø er kommet i mål med et telemedicinsk tilbud, siger Udvalgsformand Bo Libergren (V) fra Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark.

Som tingene er i dag må ærøboere, som har brug for en hospiceplads, hele vejen til Svendborg, hvor det nærmeste hospice ligger. Det er langt fra deres hjem og familier. Og netop muligheden for nærhed i fremtiden er vigtig for Ærøs 1. viceborgmester Inga Blom Thomas (S):

- På Ærø er vi meget glade for samarbejdet, der betyder at borgere på Ærø, kan komme tættere på den specialiserede palliation døgnet rundt, uden at skulle forlade øen. Det er en lettelse for både patienten og deres pårørende.

Professor mso og forskningsleder indenfor palliation på Syddansk Universitet Helle Timm synes, at en hospiceplads på Ærø er en spændende udvikling:

- Der er stor international interesse for telemedicinske løsninger på det palliative område. Derfor bliver det rigtig interessant at se, hvad en telemedicinsk hospiceplads på Ærø kan udvikle sig til - både for patienter og medarbejdere. Der er masser af potentiale på området, men også en del udfordringer. Det bliver meget spændende at følge med i.

Der er afsat cirka 3,3 mio. kr. til at etablere hospicestuen.

rp