DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Ældre københavnere skal gøre byen mere ældrevenlig

KORT NYT12. SEP 2019 7.00

KØBENHAVN: De ældre i København kan nu nemmere komme til orde omkring ældrevenligheden i deres lokalområde. Det sker via et nyt initiativ fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen, som i denne uge lancerer et digitalt dialogværktøj og inviterer til byvandringer. Begge dele skal kortlægge de ældres ønsker og behov til en mere ældrevenlig bydel, oplyser forvaltningen.

Er der steder, hvor det er svært at komme frem, hvis man ikke længere går så godt? Eller hvor det ville være rart med en bænk, så man kunne tage et hvil på sin vej? De steder kan Københavns ældre - og deres pårørende - nu være med til at udpege i det nye initiativ ’En by for alle’. Ældre, som er vant til at bruge it, vil nemt kunne bruge værktøjet på egen hånd og på deres egen computer - og ellers kan de måske få hjælp af fx en pårørende. 

Forvaltningen inviterer også til en række byvandringer på blandt andet Amager, på Vesterbro og i Valby. Her kan man gå med rundt og undervejs give sin mening til kende om ældrevenligheden i området. Byvandringerne vil være korte, og der bliver taget højde for alles behov. Det vil således være muligt at deltage, selvom man er gangbesværet. Er der behov for det, bliver der arrangeret kørsel med cykeltaxa eller andre hjælpemidler.

ka