DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhusiansk familie vil skaffe flere p-pladser i København

KORT NYT15. MAJ 2019 9.55

KØBENHAVN: En familie fra Aarhus satser i disse dage på at gøre en ny parkeringsapp til deres levevej. Appen skal skaffe parkeringssøgende bilister i byområder steder, hvor de kan smide bilen - og familien har til at starte med kastet sig over det københavnske marked - for det er her, man finder de største parkeringsproblemer, skriver TV2 Lorry.

ParkPrivate hedder familiens app, og ideen er ganske enkel. Ejere af indkørsler eller private parkeringspladser kan via systemet leje ledige pladser ud og tjene penge på dem i perioder, hvor de ellers står ubenyttede hen. Udlejerne af de private p-pladser kan selv fastsætte en pris - og så skal ParkPrivate have 20 pct. af indtægten for at formidle udlejningen gennem appen. 

Appen er foreløbig downloaded 600 gange, og 90 ejere af parkeringspladser har meldt sig til systemet. Familien er dog ikke ene om at ville gøre de private parkeringspladser til en indtægt.  Virksomheden Plot er i luften med et lignende system - så dermed er det ikke bare bilister, der konkurrerer om at finde en parkeringsplads - nu konkurrer flere virksomheder om at gafle de private p-pladser til formidling.

MG