DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus vil kontrollere trafikken fra central

KORT NYT28. JAN 2016 6.30

AARHUS: Trafikken i Aarhus vokser særdeles meget i disse år, og i 2012 udgav Aarhus Kommune en rapport i samarbejde med rådgivningsvirksomheden Cowi, hvor det blev forudset, at biltrafikken i byen vil være vokset med 60 pct. i 2030. Som en del af løsningen på den stigende belastning af byens infrastruktur har kommunen i tankerne at lave en såkaldt trafikcentral. Et sted, hvorfra byens vejnet og trafik styres og overvåges døgnet rundt af en bemanding på omkring fem personer.

- Vi vil med en trafikcentral kunne overvåge og regulere på de lette trafikanter, bilisterne og den kollektive trafik. Fra trafikcentralen kan man give aktuelle trafikmeldinger, arrangere omkørselsruter og bare generelt optimere fremkommeligheden, siger Claus Pedersen, chef i center for byens anvendelse i Aarhus Kommune.

Hvis der sker uheld eller kødannelser kan trafikcentralen altså lede trafikken uden om ved hjælp af dynamiske tavler, ændrede 'grøntider' i lysreguleringen og andre former for intelligente transportsystemer (ITS). Trafikcentralen vil indsamle data om trafikmængder i realtid og vil have overvågning både visuelt og gennem gps-signaler fra de biler, der befinder sig i byen. Claus Pedersen tror dog, at der endnu går tre til fire år, før trafikcentralen er etableret.

dc

Læs hele historien hos Jyllands-Posten.