DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aarhus udvikler onlineværktøj til at hjælpe ældre

KORT NYT4. OKT 2017 12.58

AARHUS: Aarhus Kommune vil nu hjælpe de ældre i kommunen med nyt onlineværktøj, Vito, som bl.a. pårørende kan bruge. Vito tager udgangspunkt i den enkeltes udfordringer i hverdagen, og det foreslår konkrete løsninger; en rollator, en sammenklappelig stok med sæde eller en robotarm og en spildesikret kop.

Når Vito har koblet brugerens fysiske tilstand med hjælpemidler og teknologier, får man en liste over produkter. Listen har billeder og oplyser forhandler, og stort set alt kan købes online. Man kan også bruge listen, når man søger om at blive visiteret til hjælpemidlerne hos kommunen. Når de danske kommuner bliver koblet på Vito, er perspektiverne i platformen endnu større, siger Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune:

- Fra årsskiftet bliver det muligt at klare en visitation til hjælpemidler og velfærdsteknologier online, og metoden sparer tid og penge for kommunen. Der er allerede flere kommuner, der er interesserede, og ydelsen er selvfølgelig fortsat gratis for den enkelte borger, siger Ivan Kjær Lauridsen. 

pv