DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job
Pudong-distriktet i Shanghai er i sig selv en millionby-i-byen. Her Pudong International Airport. Foto: Eugene Hoshiko, Polfoto.

Aarhus indgår erhvervs­samarbejde med Shanghai

Man kan kun slå til, når en millionby med en af verdens største økonomier opfordrer til samarbejde, siger Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S)
26. NOV 2015 10.59

AARHUS: Aarhus Kommune har indgået aftale med Pudong-distriktet i den kinesiske millionby Shanghai om udvikling af et nyt erhvervsrettet samarbejde med fokus på shipping, digitalisering (smart city) og videnskabelig og teknologisk innovation. Aftalen bygger ovenpå det i forvejen eksisterende samarbejde mellem Shanghai Kommune og Region Midtjylland og er netop blevet underskrevet af Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) og hans kinesiske kollega.

Aftalen er kommet i stand efter henvendelse fra Shanghai Byråd, som i forbindelse med indgåelsen af den seneste samarbejdsaftale mellem Region Midtjylland og Shanghai Kommune gældende for 2014-2016 spurgte, om Aarhus som den største by og kommune i regionen kunne have interesse i at indgå i et samarbejde med det største distrikt i Shanghai.

- Når en millionby med en af verdens største økonomier på den måde opfordrer til et nærmere samarbejde, så ser vi det som en helt oplagt chance, som vi naturligvis forfølger, siger borgmester Jacob Bundsgaard. Han vil nu i samarbejde med det lokale erhvervsliv i Aarhus og Østjylland undersøge mulighederne for at bidrage til konkrete dansk-kinesiske forretningsaftaler

Pudong-distriktet har ca. 5,5 mio. indbyggere og er Shanghais helt store udviklingsområde med blandt andet Kinas finansielle centrum, en af verdens største dybvandscontainerhavne, Shanghais internationale lufthavn og en række højteknologiske udviklingsparker samt skatteundtagede produktionszoner. Aarhus Kommune har gennem en årrække haft et erhvervsrettet samarbejde med en anden kinesisk millionby, Harbin, og det er erfaringerne derfra, som nu kan overføres til det nye samarbejde med Pudong.

- Pudong New Area er det mest spændende og dynamiske udviklingsområde i Shanghai, og jeg tror virkelig at Aarhus kan bringe mange nye ting i spil - bl.a. vedrørende Smart City og byinnovation, som kan give nye dimensioner i samarbejdet, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) om udvidelsen af samarbejdet mellem regionen og Shanghai.

mk