DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

Aalborg vil have bredbånd i forsamlingshusene

Pulje skal opgradere forsamlingshuse digitalt

AALBORG: Udvalgte forsamlingshuse i Aalborg Kommunes landdistrikt skal opgraderes med bredbåndsforbindelser og har til formålet afsat en pulje på 1,3 mio. kr. til fordeling i år, efter at der sidste år var afsat 3,7 mio. kr. til forsamlingshusenes fysiske rammer.

- Det er vigtigt at forsamlingshusene teknologisk er tidssvarende, så man kan følge med i udviklingen af nye aktiviteter. I St. Restrup forsamlingshus har man eksempelvis i øjeblikket stor succes med at lave foredragsaftener med livestreaming af naturvidenskabelige foredrag fra Aarhus Universitet, så det er vigtigt, at vores lokalsamfund er med digitalt og teknologisk, siger sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V).

I Aalborg Kommune er der i alt 27 forsamlingshuse, hvoraf nogle ligger i områder, hvor der i dag ikke er god internetforbindelse, og hvor det ikke forventes, at der vil kunne etableres bredbånd inden for en overskuelig tidshorisont. Landdistriktsgruppen i Sundheds- og Kulturforvaltningen tager imod ansøgningerne og prioriterer.

- Vi vil prioritere de forsamlingshuse og samlingssteder først, som ikke i forvejen har adgang til hurtigt bredbånd, og vi vil som minimum etablere en 50/50 mbits-forbindelse, forklarer landdistriktskonsulent Peter Pindstrup.

- Det er foreningen ved forsamlingshuset eller samlingsstedet der skal indhente tilbud på en etablering, og det skal være foreningen der søger om støtte. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at forbindelsen etableres, så der er let adgang for byens og områdets borgere. Forsamlingshusene skal selv dække abonnementet og andre driftsomkostninger, siger Peter Pindstrup.

mk