dkmedier
dknyt
dknyt
dksocial
dksundhed
doi
DK Debat
Servicetjek af udbudsregler efter væld af plejekonkurser
Innovationsminister Sophie Løhde (V), ældreminister Thyra Frank (LA) og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA).
Foto: Michael Kjærgård, dknyt

Servicetjek af udbudsregler efter væld af plejekonkurser

Tre ministre varsler opgør med de mange konkurser i private plejefirmaer. Spørgsmålet om garantifond og virksomhedsoverdragelse hører dog under en fjerde, som ikke var med
28. FEB 2017 10.18

Regeringen vil foretage et servicetjek af reglerne for udbud, så der kan blive sat en stopper for de mange konkurser i private plejefirmaer, oplyste indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll (LA) tirsdag formiddag ved et såkalt doorstep-pressemøde i Indenrigsministeriet.

Siden de nuværende regler blev indført af S-R-SF-regeringen i 2013 har der været så mange konkurser i ældreplejen, at der er brug for at se på reglerne, sagde han.

- De ældre skal vide hvem der kommer i deres hjem, og de ansatte skal kunne være trygge ved at de har et job, supplerede ældreminister Thyra Frank (LA), og begge understregede, at de ældres frie valg ikke må begrænses.

Også innovationsminister Sophie Løhde (V) deltog i pressemødet og fortalte at regeringen nu vil gå i dialog med KL om at forebygge yderligere konkurser.

- Det kommer til at ske på baggrund af KL's egne anbefalinger om blandt andet krav til leverandørernes økonomi, om bankgaranti, om en beredskabsplan i tilfælde af konkurs og om at kommunerne skal gå i dialog med leverandørerne hvis et tilbud er unormalt billigt, sagde hun. 

Ikke vores bord
Selv om pressemødet havde tre ministre til stede, var det ikke nok til at dknyt kunne få svar på dette spørgsmål:

Omfatter serviceeftersynet også relationerne til Lønmodtagernes Garantifond? Det er jo sådan at hvis en kommune er meget velforberedt på en konkurs, så kommer Lønmodtagernes Garantifond og siger ... (at det er en virksomhedsoverdragelse, og så kommer kommunen til at hænge på den løn plejefirmaets ansatte har til gode i konkursboet).

Den del af spørgsmålet, der er i parentes, nåede ikke at blive stillet. Innovationsminister Sopie Løhde afbrød:

- Lønmodtagernes Garantifonds forhold til virksomhedsoverdragelse hører under Beskæftigelsesministeriet, sagde hun, og afslørede dermed, at hun i det mindste er bekendt med problemstillingen. Men noget svar på om/hvad der vil blive gjort ved problemet blev det altså ikke til.

 

Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.