DK Nyt
Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK Job

5G-plan: Øget kapacitet til næste generation netværk

KORT NYT18. FEB 2019 13.55

Næste generation af mobilnetværk, 5G, får brug for øget kapacitet, og derfor er nye frekvenser hertil en af hovedingredienserne i regeringens 5G-handlingsplan, der blev præsenteret mandag, og som rummer bidrag fra blandt andre relaterede brancher, kommuner og regioner samt sektorer som landbrug, transport og it. Planens enkeltpunkter vil blive evalueret af Energistyrelsen i 2020.

5G adskiller sig fra det kendte 4G ved både hastighed og driftssikkerhed og vil kunne sætte skub i udviklingen af det såkaldte Internet of Things (IoT), hvor fx måleudstyr og registre kan kommunikere direkte med hinanden. Forsyningsminister Lars Chr. Lilleholt (V) siger om handlingsplanen, at den får 'sat markant skub i den næste teknologiske tidsalder'.

- Det er helt afgørende for fremtidens samfund og den teknologiske udvikling, at vi skaber de bedst mulige rammer for, at teleindustrien kan få sat gang i udrulningen og anvendelsen af det hurtige 5G-net. Danmark skal være med helt fremme, så vi fastholder vækst og arbejdsplader inden for teknologiområdet, siger Lars Chr. Lilleholt.

mk 

Læs eller download 5G-handlingsplanen.