KØBENHAVN: Beskæftigelses- og integrationsforvaltningen i København indleder et nyt samarbejde med Microsoft, hvor ledige får tilbud om et intensivt digitalt kursus og mulighed for at komme i virksomhedspraktik og job hos en af Microsofts partnervirksomheder, skriver kommunen.
Omkring 6.000 akademikere står uden job i København, og dermed er akademikerne en af de største grupper af ledige borgere i hovedstaden.
Men nu indleder Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen et nyt samarbejde med Microsoft, der skal få flere akademikere i job.
En gruppe ledige får tilbud om et intensivt kursus i Microsofts cloud-platform, Azure, for på den måde at kunne komme i spil til stillinger indenfor fx. cloudrådgivning, digital forandringsledelse og projektledelse.
- Vi skal hele tiden forsøge at nedbringe antallet af ledige akademikere i København med nye metoder, og jeg er overbevist om, at samarbejdet med Microsoft er en farbar vej. Først og fremmest giver det de ledige akademikere nye digitale kompetencer, som vi ved er efterspurgte ude hos virksomhederne. Derudover gør vi dem klogere på, hvordan de kan bruge deres akademiske færdigheder som fx. databehandling, analyse, præsentationsteknik ude i virkeligheden, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Certificering og matcharrangement
Kursusforløbet varer fire uger, hvor kursisterne gennemfører e-learningsmoduler. Derudover foregår to af kursets dage i Microsoft Danmarks hovedkvarter i Lyngby, hvor deltagerne kan få eksperthjælp og gennemføre testeksamener. Forløbet afsluttes med en eksamen, der udløser en certificering i Azure.
Efter selve kurset inviteres akademikerne til et matcharrangement, hvor de møder nogle af Microsofts partnervirksomheder som fx. virksomhederne NextAgenda, ProActive, Atea og Venzo med henblik på at blive ansat i praktik i virksomheden i fire uger.
Under praktikforløbet vil deltageren blive oplært i en mere specialiseret certificering i Azure - f.eks. indenfor kunstig intelligens, data science eller IT-administration.
Også hos Microsoft ser administrerende direktør, Nana Bule, muligheder i det nye samarbejde:
- Danmark kommer over de næste 10 år til at mangle 19.000 talenter indenfor teknologi. Og det er ikke kun i IT branchen, men på tværs af det offentlige og private erhvervsliv, at manglen på kvalificeret arbejdskraft i dag begrænser digitaliseringen. Vi kan desværre ikke vente på, at vi får uddannet tilstrækkeligt med nye kandidater. Derfor må vi tænke i alternative baner og tiltrække talenter med andre baggrunde, siger Nana Bule.
MG
Fakta